MARCA

Povijest branda

Marka Collectiv nastala je 1995. godine u doba rata i stradanja u Hrvatskoj. Kako bi pozvao na toleranciju, osnivač Collectiva okrenuo se svojoj velikoj ljubavi prema umjetnosti i dizajnu. Bilo je to vrijeme krajnjih rasnih, spolnih i vjerskih predrasuda i očajnički je trebalo pronaći protuotrov. Brend izgrađen na zajednici, poštovanju, ljubavi i razumijevanju bio je upravo ono što je naš osnivač znao da je svijetu potrebno.

Inspiracija je došla iz Životinjske farme Georgea Orwella i hrvatske spisateljice basni Ivane Brlić Mažuranić. Obojica ovih pisaca komentirali su društvo u kojem su živjeli posredstvom personifikacije životinja i to je nešto što je naš osnivač htio isprobati. Time je otkrio strast prema crtanju životinja s ljudskim obilježjima i karakteristikama. S vremenom su ilustracije životinja našeg osnivača udahnule život, kada su postale predmet pametnog dizajna proizvoda i od njih su nastali prekrasni komadi nakita koji je započeo Collectiv.

Životinje su društvene, tolerantne, raznolike i mnogo više prihvaćaju razliku od mnogih ljudi. O tome se radi u Collectivu i zato ćete i danas u našoj kolekciji pronaći mnoge privjeske za životinje.

Nalazimo se pod veličanstvenim suncem Mediterana i zbog toga se naša filozofija vrti oko življenja sa strašću, društvenom tolerancijom i toplom energijom. Naš nakit je uniseks i nastoji uključiti sve, bez obzira na vaš spol, podrijetlo ili stil. Collectiv je tim divnih raznolikih umova koji su se okupili kako bi propovijedali univerzalnu ljubav i toleranciju kroz naš jedinstveni nakit.Naš nakit

Izrađen s najvećom ljubavlju i pažnjom, Collectiv nakit prekrasno je jedinstven u dizajnu. Kvaliteta materijala koje koristimo jamči dugovječnost i pruža vam zadovoljstvo nositi ove zapanjujuće komade iz godine u godinu.

Dizajnirane i ručno izrađene u EU pronaći ćete zbirke bisera, srebra 925, stakla i nehrđajućeg čelika 316L u nekoliko prekrasnih završnih obrada. Od osnovnog mat brušenog do sjajnog srebrnog efekta, kao i varijante crne, zlatne i ružičaste boje.

Naš nakit je prošao sve zdravstvene testove i ne sadrži štetne razine elemenata poput pluma, kadmija ili nikla. Sve metalne komponente Collectiv proizvoda izrađene su od hipoalergenog nehrđajućeg čelika 316L.

Svi naši komadi prolaze kontrolu kvalitete prije prodaje i otpreme. Ručno su izrađene prema vlastitom dizajnu u našem studiju u gradu Rijeci, Hrvatska.
Copyright © 2024. Collectiv | Gioielleria, Tutti i diritti riservati
Questo sito Web utilizza cookie e tecnologie simili per offrirti la migliore esperienza utente, inclusa la personalizzazione della pubblicità e dei contenuti. Facendo clic su "Accetta", accetti tutti i cookie.