MARKE

Povijest branda

Marka Collectiv nastala je 1995. godine u doba rata i stradanja u Hrvatskoj. Kako bi pozvao na toleranciju, osnivač Collectiva okrenuo se svojoj velikoj ljubavi prema umjetnosti i dizajnu. Bilo je to vrijeme krajnjih rasnih, spolnih i vjerskih predrasuda i očajnički je trebalo pronaći protuotrov. Brend izgrađen na zajednici, poštovanju, ljubavi i razumijevanju bio je upravo ono što je naš osnivač znao da je svijetu potrebno.

Inspiracija je došla iz Životinjske farme Georgea Orwella i hrvatske spisateljice basni Ivane Brlić Mažuranić. Obojica ovih pisaca komentirali su društvo u kojem su živjeli posredstvom personifikacije životinja i to je nešto što je naš osnivač htio isprobati. Time je otkrio strast prema crtanju životinja s ljudskim obilježjima i karakteristikama. S vremenom su ilustracije životinja našeg osnivača udahnule život, kada su postale predmet pametnog dizajna proizvoda i od njih su nastali prekrasni komadi nakita koji je započeo Collectiv.

Životinje su društvene, tolerantne, raznolike i mnogo više prihvaćaju razliku od mnogih ljudi. O tome se radi u Collectivu i zato ćete i danas u našoj kolekciji pronaći mnoge privjeske za životinje.

Nalazimo se pod veličanstvenim suncem Mediterana i zbog toga se naša filozofija vrti oko življenja sa strašću, društvenom tolerancijom i toplom energijom. Naš nakit je uniseks i nastoji uključiti sve, bez obzira na vaš spol, podrijetlo ili stil. Collectiv je tim divnih raznolikih umova koji su se okupili kako bi propovijedali univerzalnu ljubav i toleranciju kroz naš jedinstveni nakit.



Naš nakit

Izrađen s najvećom ljubavlju i pažnjom, Collectiv nakit prekrasno je jedinstven u dizajnu. Kvaliteta materijala koje koristimo jamči dugovječnost i pruža vam zadovoljstvo nositi ove zapanjujuće komade iz godine u godinu.

Dizajnirane i ručno izrađene u EU pronaći ćete zbirke bisera, srebra 925, stakla i nehrđajućeg čelika 316L u nekoliko prekrasnih završnih obrada. Od osnovnog mat brušenog do sjajnog srebrnog efekta, kao i varijante crne, zlatne i ružičaste boje.

Naš nakit je prošao sve zdravstvene testove i ne sadrži štetne razine elemenata poput pluma, kadmija ili nikla. Sve metalne komponente Collectiv proizvoda izrađene su od hipoalergenog nehrđajućeg čelika 316L.

Svi naši komadi prolaze kontrolu kvalitete prije prodaje i otpreme. Ručno su izrađene prema vlastitom dizajnu u našem studiju u gradu Rijeci, Hrvatska.
Copyright © 2023. Collectiv | Juwelier, Alle Rechte vorbehalten
Diese Website verwendet Cookies und ähnliche Technologien, einschließlich der Personalisierung von Werbung und Inhalten, um Ihnen die bestmögliche Nutzererfahrung zu bieten. Wenn Sie auf "Akzeptieren" klicken, erklären Sie sich mit allen Cookies einverstanden.