UVJETI KORIŠTENJA

OPĆI UVJETI POSLOVANJA
OPĆI UVJETI I ODREDBE
Molimo Vas da prije korištena internet stranice Collectiv.eu pozorno pročitate uvjete korištenja. Molimo da nam svoje eventualno neslaganje s uvjetima bilo u cijelosti ili djelomice u pisanom obliku dostavite prije svoje prve narudžbe na mail info@collectiv.eu.
Isporučitelj naručene robe je prodajno mjesto:

TRGOVAČKO-PROIZVODNI OBRT "KANDELICA"
Braće Stipčić 41
51000 Rijeka
OIB: 83629105602
Tel: +385 51 450 147
Fax: +385 51 450 147
Email:info@collectiv.eu


Uvjeti poslovanja Trgovačko - proizvodnog obrta “Kandelica” (u daljnjem tekstu; “Collectiv”) sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (N.N. 41/14; 110/015; 14/19), glava III. – Sklapanje ugovora izvan poslovnih prostorija i ugovora na daljinu te predstavljaju prethodnu obavijest u smislu članka 43. ZZP, Zakonom o elektroničkoj trgovini, Zakon o obveznim odnosima te ostalim važećim propisima Republike Hrvatske.

Uvjeti korištenja propisuju uvjete i pravila za Krajnje korisnike i odnose se na korištenje Internetske stranice Collectiv.eu. Korištenjem Internetske stranice Krajnji korisnici iskazuju da se slažu s Općim uvjetima poslovanja i korištenja te pristaju na korištenje Internetske stranice Collectiv.eu u skladu s njima. Pravo Korištenja Internetske stranice osobno je pravo Krajnjeg korisnika, i ne može se ni na koji način prenositi na druge fizičke ili pravne osobe niti je bilo koji korisnik ovlašten prijavljivati druge fizičke ili pravne osobe. Krajnji korisnik osobno je odgovoran za zaštitu povjerljivosti zaporki, na mjestima gdje one kao takve postoje. Krajnji korisnik je upoznat sa činjenicom da ponekad dolazi do prekida usluga, ili do događaja koji su izvan kontrole Collectiva, te prihvaća da Collectiv nije odgovoran za bilo kakav gubitak podataka do kojeg može doći za vrijeme prijenosa informacija na Internetu. Krajnji korisnik se slaže i prihvaća da pristup Internetskim stranicama ponekad može biti u prekidu, privremeno nedostupan ili isključen.


Internetska stranica sadrži materijale zaštićene autorskim pravom, žigom, dizajnom te druge informacije koje su pokrivene drugim pravima fizičkih ili pravnih osoba, uključujući, ali bez ograničenja na, tekstove, fotografije, grafiku, kao i cijeli sadržaj internetskih stranica Collectiv.eu, a u skladu s propisima Republike Hrvatske. Krajnji korisnik ne smije mijenjati, objavljivati, prenositi, sudjelovati u prijenosu ili prodaji, stvarati izvedenice, ili na bilo koji način iskorištavati bilo koji sadržaj, u cijelosti ili djelomično. Krajnji korisnik može preuzimati, ispisivati i spremati materijale zaštićene autorskim pravom samo u svrhu svoje vlastite uporabe. Nije dozvoljeno kopiranje, redistribucija, ponovni prijenos, izdavanje ili komercijalno iskorištavanje preuzetog materijala bez izričitog pisanog odobrenja Collectiva i nositelja autorskog prava.

Krajnji korisnik se izričito slaže da je korištenje Internetske stranice Collectiv.eu  isključivo na odgovornost Krajnjeg korisnika tako da Collectiv  ne jamči (I) za posljedice koje mogu nastati uporabom ove internetske stranice, ili (II) za točnost, pouzdanost ili sadržaj bilo koje informacije, usluge ili robe dane preko ove internetske stranice. Krajnji korisnik izričito potvrđuje da Collectiv nije odgovoran za uvredljivo, neprikladno ili protuzakonito ponašanje Krajnjeg korisnika ili trećih strana te da rizik od šteta koji može nastati kao posljedica navedenog u potpunosti leži na Krajnjem korisniku.

Collectiv.eu je registrirana domena Collectiva.

Collectiv zadržava pravo u bilo kojem trenutku, i bez prethodne obavijesti, ukoliko to smatra potrebnim, ukinuti ili izmijeniti bilo koji od ovdje navedenih Općih uvjeta poslovanja i korištenja i/ili Izjavu o povjerljivosti podataka. Stoga, savjetuje Krajnje korisnike da s vremena na vrijeme ponovo pročitaju informacije sadržane u Općim uvjetima poslovanja i korištenja i Izjavi o povjerljivosti podataka, a kako bi ostali informirani o takvim promjenama. Nastavak korištenja Internetske stranice i nakon objave na internetu novih promijenjenih Općih uvjeta poslovanja i korištenja odnosno Izjave o povjerljivosti, podrazumijeva se da Korisnik prihvaća izmjene.

Ovi Uvjeti dostupni su u svakom trenutku korisnicima usluga na način da im je omogućeno njihovo spremanje, ponovno korištenje i reproduciranje. Ovi Uvjeti i odredbe smatraju se sastavnim dijelom svakog Ugovora o kupoprodaji sklopljenog između Collectiva i Kupca putem Interneta.

KUPAC
Kupac može postati svaka punoljetna i poslovno sposobna osoba, odnosno pravna osoba koja prihvaća ove opće uvjete poslovanja. Maloljetne osobe, djelomično ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu naručivati artikle samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika. Putem Internet trgovine kupcu je omogućena kupnja svih proizvoda koji se nalaze na stranicama prodavatelja Collectiv.eu

Prihvaćanjem Općih uvjeta kupac izjavljuje da su svi podaci koje je dao o sebi istiniti i točni. Kupnjom proizvoda kupac izjavljuje da prihvaća uvjete poslovanja. Navedene odredbe mogu biti promijenjene i važeći su/primjenjuju se uvjeti u trenutku naručivanja. Kupac je obavezan napraviti uvid u ažuriranja.

Korisnik može svoje upite i komentare poslati pismeno, poštom ili e-mailom, Collectiv će poslati pismeni odgovor poštom ili e-mailom u zakonskom roku. 

JEZIK
Jezici komunikacije na Collectiv.eu su hrvatski književni, engleski, talijanski i njemački jezik.

CIJENE
Cijene su izražene u kunama (HRK), sadrže PDV, vrijede za sve načine plaćanja u trenutku obavljanja kupnje. Cijena robe utvrđena je za svaki proizvod pojedinačno. Proces upisivanja cijene na stranicu za svaki proizvod podložan je kontroli u više razina, no bez obzira na to postoji mogućnost nastanka greške jer je u pitanju ljudski faktor, a po prirodi stvari ne može se raditi o automatskom unosu. Takve situacije su izvanredne i za njih se Collectiv unaprijed ispričava svojim kupcima jer će ih biti prisiljen obavijestiti o nastaloj situaciji, pogrešnoj cijeni za određeni proizvod te nemogućnosti isporuke po konkretnoj narudžbi kupca. 

NARUČIVANJE
Kupac naručuje proizvod ili proizvode putem elektronskog obrasca narudžbe.
Kupcem se smatra svaka osoba koja elektronski naruči barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i pošalje narudžbu. Sve cijene izražene su u hrvatskoj nacionalnoj valutu, hrvatska kuna (kn) s PDV-om. Kupac dodatno ima mogućnost prikaza cijena u američkim dolarima te eurima. Roba se naručuje elektronskim putem, pritiskom na određeni proizvod te spremanjem istog u košaricu. Roba se smatra naručenom u trenutku kada kupac odabere te potvrdi način plaćanja.

SIGURNOST PLAĆANJA KREDITNIM KARTICAMA
Tajnost Vaših podataka je zaštićena i osigurana uporabom SSL enkripcije. Stranice za naplatu putem interneta osigurane su korištenjem Secure Socket Layer (SSL) protokola sa 128-bitnom enkripcijom podataka. SSL enkripcija je postupak šifriranja podataka radi sprječavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihovog prijenosa. Time je omogućen siguran prijenos informacija te onemogućen nedozvoljen pristup podacima prilikom komunikacije između korisnikovog računala i WebPay servisa, te obratno. WebPay servis i financijske ustanove razmjenjuju podatke uporabom virtualne privatne mreže (VPN), koja je zaštićena od neautoriziranog pristupa. Monri Payment Gateway je certificiran prema PCI DSS Level 1 sigurnosnom standardu propisanom Visa i Mastercard pravilima. Trgovac ne pohranjuje brojeve kreditnih kartica i brojevi nisu dostupni neovlaštenim osobama.

  

NAČIN PLAĆANJA
Naručeni proizvodi ili usluge plaćaju se online jednom od kreditnih kartica: Mastercard, Maestro, Visa, Diners ili Visa Premium (ex Amex). Obročno plaćanje nije moguće.
Nakon izvršene narudžbe, kupac zaprima obavijest o rezervaciji proizvoda te nakon provjere dostupnosti proizvoda putem e-maila zaprima i potvrdu narudžbe i račun s podacima za uplatu.

Collectiv prihvaća slijedeće kreditne kartice:

                 

PLAĆANJE PUTEM UPLATNICE ILI INTERNET ILI MOBILNIM BANKARSTVOM NA RAČUN
Nakon kreiranja narudžbe sustav će vam generirati ponudu po kojoj uplaćujete. Upute za plaćanje dobit ćete na e-mail. Plaćanje izvršavate putem internet ili mobilnog bankarstva ili opće uplatnice.
U polje poziv na broj koristite broj narudžbe.
U opis plaćanja također koristite broj narudžbe.
Narudžba se procesuira kada je uplata vidljiva na našem računu. Nakon vidljive uplate Vaša narudžba kreće u izradu, a po završetku izrade ju pakiramo i šaljemo. Vaš račun za izvršenu kupovinu dostavit ćemo Vam u elektroničkom obliku na e-mail.

ISPORUKA
Naručeni proizvodi pakiraju se na način da tokom uobičajene manipulacije ne budu oštećeni. Prilikom preuzimanja kupac je dužan provjeriti stanje pošiljke te u slučaju oštećenja odmah reklamirati proizvod dostavljaču (zaposleniku tvrtke koja vrši dostavu). Prodavatelj se odriče svake odgovornosti u vezi oštećenja koja
mogu nastati prilikom dostave. Ako kupac ne primi robu, ili obavijest o isporuci, nakon što je poslana, u očekivanom vremenu, kupac ima pravo o tome obavijestiti prodavatelj kako bi se poduzele radnje pronalaska pošiljke ili kako bi se poslala zamjenska pošiljka. Ako kupac odbije primiti robu koju je naručio od prodavatelja ima pravo tražiti od kupca nadoknadu svih troškova koji su vezani za isporuku.
Prodavatelj se obvezuje poslati pošiljku kupcu onoga trenutka kada zaprimi potvrdu kojom se odobrava online transakcija. Nakon zaprimanja te potvrde prodavatelj se obvezuje poslati pošiljku u roku do 5 (pet) radnih dana. Nakon što dostavljač (tvrtka koja vrši dostavu) zaprimi pošiljku od strane prodavatelja, prodavatelj više nije odgovoran za daljnji tok isporuke i eventualna kašnjenja te probleme koji mogu nastati u vezi daljnje manipulacije i isporuke robe.

ZAMJENA, REKLAMACIJE I PRIGOVORI
U slučaju da ste iz bilo kojeg razloga nezadovoljni možete uputiti prigovor Collectivu. U slučaju da je pošiljka oštećena u transportu, takva su oštećenja vidljiva pri preuzimanju pošiljke te Vas u tom slučaju molimo da pošiljku ne preuzimate. Molimo vas da nas kontaktirate kako bismo u što kraćem roku provjerili stanje pošiljke.

Ukoliko Kupac ima primjedbe na kupljene proizvode, prema članku 10. Zakona o zaštiti potrošača ima pravo Collectivu uputiti pisani prigovor putem elektroničke pošte na support@collectiv.eu. Radi što bržeg utvrđivanja konkretne narudžbe na koju imate prigovor, u prigovoru navedite broj narudžbe, broj računa i svoje korisničko ime. Collectiv će Vam potvrditi primitak prigovora pisanim putem bez odgađanja, a odgovor vam po Zakonu mora stići u roku od 15 (petnaest ) dana od dana zaprimljenog prigovora.

Troškove povrata snosi kupac. Prodavač je dužan kupcu vratiti novac najkasnije u roku od 14 dana od primitka robe. Roba mora biti vraćena u originalnom stanju, ne smije biti nošena ili korištena te treba biti vraćena sa svim originalnim etiketama i računom.

Reklamacija nije moguća ukoliko je na proizvodu vršena bilo kakva izmjena u cilju popravka, te ukoliko je do greške došlo nestručnim ili nepažljivim rukovanjem.

Svi naši predmeti, u skladu s važećim zakonom, imaju jamstvo na 6 mjeseci. Jamstvo vrijedi za nedostatke materijala i/ili izrade. Jamstvo isključuje pokriće zbog istrošenosti i/ili fizičkih ili slučajnih oštećenja. Kako biste održali svoj nakit u savršenom stanju, posjetite naš vodič za njegu nakita.

RASKID UGOVORA I POVRAT
Kupac ima pravo ne navodeći za to razloge, jednostrano raskinuti ugovor sklopljen izvan poslovnih prostorija ili sklopljen na daljinu u roku od 14 dana. Predmetni rok započinje teći od dana kada je kupcu ili trećoj osobi određenoj od strane kupca, a koja nije prijevoznik, roba koja čini predmet ugovora predana u posjed. Ako je jednom narudžbom Kupac naručio više komada robe koji trebaju biti isporučeni odvojeno, odnosno ako je riječ o robi koja se dostavlja u više komada ili više pošiljki, rok započinje teći od dana kada je kupcu ili trećoj osobi određenoj od strane kupca, a koja nije prijevoznik, predan u posjed zadnji komad ili zadnja pošiljka robe. 

Ako Collectiv ne obavijesti Kupca o pravu Kupca na jednostrani raskid ugovora ovo pravo prestaje u roku 12 mjeseci od isteka roka za raskid (rok od 12 mjeseci počinje teći nakon isteka roka od 14 dana koji je predviđen za redovni raskid u slučaju uredne obaviještenosti). Ako je pak obavijest o pravu na jednostrani raskid dostavljena u roku od 12 mjeseci, pravo na jednostrani raskid prestaje po isteku roka od 14 dana od dana kada Kupac primi tu obavijest.

Da bi se moglo ostvariti pravo na jednostrani raskid ovog Ugovora, Kupac mora obavijestiti Collectiv, prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom na support@collectiv.eu te je potrebno navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona i email adresu.

Collectiv se obvezuje bez odgađanja dostaviti potrošaču Potvrdu o primitku izjave o raskidu putem elektroničke pošte koju Kupac navede u Izjavi o raskidu. Izjavu o raskidu ugovora Kupac je dužan poslati prije isteka roka za raskid ugovora.

Kupac je dužan izvršiti povrat robe bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je obavijestio Collectiv o svojoj odluci da raskine ugovor. Kupac je dužan snositi izravne troškove povrata robe. Collectiv se obvezuje kupcu vratiti cjelokupan iznos uplaćenih sredstva u roku od četrnaest (14) dana po primitku pismene obavijesti o raskidu ugovora nakon što Collectiv provjeri i prihvati vraćenu robu, koja mora biti u originalnom stanju. Collectiv nije dužan izvršiti povrat plaćenog prije nego mu roba isporučena kupcu bude vraćena.

Collectiv se obvezuje izvršiti povrat plaćenoga služeći se istim sredstvima plaćanja kojima se koristio Kupac prilikom plaćanja osim ako Kupac izričito ne pristane na neko drugo sredstvo plaćanja, te uz pretpostavku da Kupac ne bude obvezan platiti nikakve dodatne troškove za takav povrat. Roba mora biti vraćena u originalnom stanju, ne smije biti nošena ili korištena te treba biti vraćena sa svim originalnim etiketama i računom.

Kupac je sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

ISKLJUČENJE PRAVA NA RASKID UGOVORA
Kupac nema pravo na raskid u slučajevima propisanim člankom 79. Zakona o zaštiti potrošača, a osobito ako je:
  • ugovor o uslugama trgovac u potpunosti ispunio, a ispunjenje je započelo uz izričit prethodni pristanak potrošača te njegovu potvrdu da je upoznat sa činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora ako usluga bude u potpunosti ispunjena;
  • predmet ugovora roba ili usluga čija je cijena ovisna o promjenama na financijskom tržištu koje su izvan utjecaja trgovca, a koje se mogu pojaviti za vrijeme trajanja prava potrošača na jednostrani raskid ugovora;
  • predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji potrošača ili koja je jasno prilagođena potrošaču;
  • predmet ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima.

MATERIJALNI NEDOSTACI
Sukladno zakonu o zaštiti potrošača, na odnose između Kupca i Collectiva u slučaju materijalnog nedostatka na proizvodu primjenjuju se odredbe Zakona o obveznim odnosima (NN 35/05, 41/08, 125/11, 75/15) o odgovornosti za materijalne nedostatke.

Kupac je obvezan obavijestiti Collectiv o postojanju vidljivih nedostataka, bez odgađanja, a najkasnije u roku od dva mjeseca od kad je otkrio nedostatak. Collectiv ne odgovara za materijalni nedostatak prodane stvari koji se pokaže nakon proteka dvije godine od prodaje stvari.

IZJAVA O POVJERLJIVOSTI
Ova izjava o povjerljivosti podataka odnosi se na povjerljivost podataka koji se nalaze na Internet stranici Collectiv.eu i koje su korištenjem te stranice prikupljene i pohranjene u bazama podataka Collectiva. Collectiv kao pružatelj usluga Internetske stranice Collectiv.eu pridržava se zakonskih propisa sa ciljem zaštite privatnosti korisnika.

Collectiv prikuplja informacije koje identificiraju specifičnog Krajnjeg korisnika. Kada se Krajnji korisnik uključi u određene aktivnosti na Collectiv.eu Internetskoj stranici, kao što je registracija, naručivanje proizvoda ili usluga, objavljivanje komentara, slanje povratnih informacija Collectivu može od Krajnjeg Korisnika zatražiti pružanje određenih informacija o sebi kao što su ime i prezime, adresa (uključujući poštanski broj), e-mail adresa, telefonski broj i datum rođenja, informacije o broju vaše kreditne kartice, datum valjanosti, kod za autorizaciju te druge s tim povezane informacije. Uključivanje u Identifikacijske aktivnosti i davanje osobnih podataka je odluka Krajnjeg korisnika. Ako Krajnji korisnik ne pruži te obavezne informacije za određenu aktivnost koja ih zahtijeva, neće mu biti dopušteno uključivanje u takvu aktivnost.

Collectiv neće dijeliti osobne podatke Krajnjeg korisnika s drugim stranama osim u slučajevima navedenim u slijedećoj točki i u situaciji kada to pozitivni propisi zahtijevaju.

Osobne podatke će Collectiv koristiti za slanje i distribuciju administrativnih i promocijskih e-mail poruka, analizu podataka, obradu plaćanja kreditnim karticama. Collectiv može podijeliti osobne podatke Krajnjeg korisnika s Pružateljima usluga distribucije robe za ispunjavanje narudžbi, isporuku paketa, slanje zemaljske pošte i e-mail pošte.

Krajnji korisnik ima mogućnost pristupa i promjene osobnih podataka koje pruži Collectiv. Krajnji korisnik može promijeniti bilo koju od svojih osobnih podataka slanjem e-mail poruke na support@collectiv.eu. U toj e-mail poruci Krajnji korisnik treba navesti svoje ime i prezime, adresu i e-mail adresu, te koje informacije želi nadopuniti.

Kao uvjet kupnje Collectiv traži dozvolu Krajnjeg korisnika za slanje Administrativne i Promocijske e-mail poruke. Ukoliko Krajnji korisnik želite primati e-mail poruke u bilo kojem trenutku nakon registriranja može odabrati opciju otkazivanja primanja e-mail poruka slanjem e-mail poruke na ssupport@collectiv.eu ili odabirom opcije otkazivanja newslettera koja se nalazi u svakoj newsletter poruci.

Zaštitu podataka Collectiv  uzima ozbiljno i poduzete su razne mjere opreza kako bi zaštitili osobne podatke. Nažalost, niti jedan prijenos podataka preko Interneta, ili bilo koje bežične mreže ne može biti 100% siguran. Kao posljedica toga, iako Collectiv provodi komercijalno razumne zaštitne mjere za zaštitu podataka ne može jamčiti zaštitu bilo koje informacije prenesene na, ili s Collectiv.eu Internetske stranice te nije odgovoran za radnje bilo koje treće strane koja takve informacije primi.

NEWSLETTER
U bilo kojem trenutku možete otkazati pretplatu na naš newsletter i opozvati svoj pristanak na upotrebu podataka za oglašavanje, istraživanje tržišta i istraživanje mišljenja i to bez naknade. Na kraju svakog newslettera pronaći ćete odgovarajuću poveznicu za odjavu. Zaštita vaših podataka važna je za Collectiv. Ne prosljeđujemo vaše podatke trećim stranama u svrhu oglašavanja. Registracijom i pretplatom na newsletter pristajete na to da se osobni podaci o praćenju prikupljaju tijekom korištenja naših usluga (web stranice, newslettera itd.) i da ih Collectiv koristi u svrhu personaliziranog oglašavanja i istraživanja tržišta. Detaljnije informacije o tome možete pronaći u našoj izjavi o zaštiti podataka.


IZJAVA O PRETVORBI
Sva plaćanja bit će izvršena u hrvatskoj valuti. Iznos koji će biti naplaćen s računa vaše kreditne kartice dobiva se konverzijom cijene u eurima u hrvatske kune prema trenutnom tečaju Hrvatske narodne banke. Prilikom terećenja vaše kreditne kartice isti se iznos pretvara u vašu lokalnu valutu prema tečaju udruženja kreditnih kartica. Kao rezultat ove pretvorbe postoji mogućnost neznatne razlike u odnosu na izvornu cijenu navedenu na našoj web stranici Collectiv.eu.

RJEŠAVANJE SPOROVA
U slučaju spora između potrošača i trgovca, može se podnijeti prijava Sudu časti Hrvatske gospodarske komore, Sudu časti Hrvatske obrtničke komore ili prijedlog za mirenje Centru za mirenje. Eventualne sporove trgovac i potrošač nastojat će riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom nadležan je Sud u Zagrebu.

PRIMJENJIVOST
Ovi uvjeti pružanja usluge zadnji puta su uređivani u rujnu 2021. godine.


Collectiv zadržava pravo na izmjenu ovih uvjeta i pravila. Sve promjene primijenit će se na korištenje www.collectiv.eu stranica. Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom kupovine. Usluge koje Vam pruža www.collectiv.eu Internet prodavaonica ne uključuje troškove koje snosite koristeći računalnu opremu i usluge za pristup našim stranicama. Collectiv nije odgovoran za troškove telefona, Internet prometa ili bilo koje druge troškove do kojih može doći. Iako Vam Collectiv nastoji dati najbolju moguću ponudu usluga, Collectiv ne može garantirati da će usluge na www.collectiv.eu odgovarati Vašim potrebama. Collectiv također ne može garantirati da će usluga biti bez pogrešaka. Ukoliko dođe do pogreške, molimo Vas da je prijavite našem Kontakt centru.

 
Copyright © 2024. Collectiv | Jewelry shop, Sva prava pridržana
Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.