PRAVILA PRIVATNOSTI

PRAVILA PRIVATNOSTI

OPSEG PRAVILA PRIVATNOSTI
Trgovačko - proizvodni obrt “Kandelica”, Braće Stipčić 41, iz Rijeke, OIB 83629105602 (u daljnjem tekstu: “Collectiv“) kao odgovorno društvo brine o Vašoj privatnosti i zaštiti Vaših osobnih podataka. U tu svrhu donijeli smo ova Pravila privatnosti kako bismo Vas informirali o načinima sakupljanja i obrade osobnih podataka.

KORIŠTENJE STRANICE Collectiv.eu
Collectiv je vlasnik stranice Collectiv.eu te prilikom posjeta istoj automatski prikupljamo određene podatke i statističke informacije putem kolačića. Primjeri informacija o Vašem korištenje uključuju: najposjećenije i najgledanije stranice, stranice povezane na našoj web stranici, vrijeme provedeno na internet stranicama, najčešće korištene riječi pretraživanja koje korisnike vode do naše stranice, Vaša IP adresa, informacije koje se sakupljaju putem kolačića, podatci Vašeg uređaja poput sistemskih aktivnosti, vrste pretraživača, itd. Svrha takve obrade je da svoje stranice uredimo na način da budu što efikasnije i jednostavije za naše posjetitelje odnosno da ih prilagodimo Vašim potrebama. Kako bi vrijeme provedeno na stranici korisnicima bilo što ugodinje.

U svrhu prikupljanja podataka Collectiv koristi:
  • Google Analytics
  • Facebook pixel
Naša stranica može sadržavati poveznice na druge internetske stranice koje su srodne, no kojima Collectiv ne upravlja i za koje ne odgovara. Naš prijedlog je da na takvim stranicama pregledate i proučite pravila privatnosti te da se upoznate s načinom na koji one prikupljaju Vaše podatke.

PODACI KOJE VI PRUŽATE
Ako se osobni podaci (ime, poštanska adresa ili e-mail adresa) prikupljaju u okviru naših online usluga, to se, u mjeri u kojoj je to moguće, obavlja na dobrovoljnoj osnovi. Ako, na primjer, želite primati Newsletter (e-letak) ponuđen na našoj web stranici, potrebna nam je Vaša e-mail adresa, kao i informacija koja nam omogućuje da provjerimo da ste Vi vlasnik naznačene e-mail adrese.

AUTOMATSKI PRIKUPLJENI PODACI
Iz razloga sigurnosti podataka i u svrhu optimizacije korisničke pristupačnosti, mi prikupljamo i ne-osobne podatke u vezi s korištenjem naših online usluga. Na primjer, pohranjuju se internetski preglednik koji koristite, operativni sustav, naziv domene web stranice koju ste posljednji put posjetili prije pristupanja našoj web stranici, broj posjeta i prosječno vrijeme provedeno na našoj web stranici, kao i stranice kojima ste pristupili. Takvi automatski prikupljeni podaci nisu povezani s podacima iz drugih izvora. Međutim, zadržavamo pravo retrospektivno provjeriti takve podatke, u slučaju da nam se skrene pozornost na konkretne naznake nezakonitog korištenja.

ZAŠTITA I KORIŠTENJE OSOBNIH PODATAKA
Obavezujemo se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima koji su nužni za ispunjenje naših obveza.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi naši djelatnici odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Collectiv se obvezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Collectiva i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

SIGURNOST PODATAKA
Collectiv koristi široku paletu mjera sigurnosti podataka kako bi se osigurala povjerljivost i integritet Vaših osobnih podataka. Međutim, s obzirom na prirodu Interneta, želimo Vam skrenuti pozornost na činjenicu da mogu postojati sigurnosni nedostaci u prijenosu podataka putem Interneta (npr. komunikacija putem e-maila) i da potpuna zaštitu podataka od pristupa trećih stranama nije moguća.

VAŠA PRAVA
U svakom trenutku možete:
  • Tražiti da Vam pružimo dodatne informacije o načinu na koji koristimo Vaše podatke
  • Zatražiti brisanje osobnih podataka korisnika. Budući da korisnici mogu zatražiti brisanje samo svojih osobnih podataka, radi zaštite korisnika možemo Vas zatražiti provjeru identiteta prije provođenja zahtjeva
  • Povući svoju privolu s učinkom u budućnosti kako bismo prestali s takvom određenom obradom. Povlačenje privole neće utjecati na zakonitost obrade koja se temeljila na privoli prije njezina povlačenja
  • Zatražiti  ograničenje obrade Vaših osobnih podataka 
  • Dati prigovor za svaku obradu koja se temelji na našem legitimnom interesu, osim ako su razlozi za izvršavanje takve obrade jači od prava na zaštitu osobnih podataka 
U slučaju bilo kakvih pitanja vezano za obradu Vaših osobnih podataka i ostvarenje prava, možete se obraditi našem službeniku za zaštitu podataka putem kontakata support@collectiv.eu.

UPORABA KOLAČIĆA
Kolačići su male tekstualne datoteke koje mrežno mjesto (internet stranica) pohranjuje na Vašem računalu ili bilo kojem drugom uređaju. Oni sadrže informacije o Vašoj navigaciji na mrežnim stranicama. Neophodni su za olakšavanje pregledavanja web stranice te prilagođavanja iste korisniku. Kolačići ne oštećuju vaše računalo.

Kolačići su nepohodan dio načina rada naše internetske stranice. Glavna namjena naših kolačića je poboljšanje Vašeg iskustva pregledavanja naših stranica. Upotrebljavaju se da upamte Vaše osobne podatke (primjerice državu) dok pregledavate našu stranicu te da iste zapamte sljedeći put kada istu koristite. Prikupljene informacije također služe da bismo vam omogućili bržu upotrebu i lakše snalaženje na stranici. Ukoliko smo unaprijed pribavili Vašu privolu, kolačiće, oznake i slične alate možemo koristiti radi pribavljanja informacija koje nam omogućavaju da Vam pokažemo oglase temeljene na analizi Vaših navika pri pregledu naše stranice.

Informacije pohranjene u kolačićima upotrebljava isključivo Collectiv, osim onih koji su u nastavku opisani kao “kolačići trećih strana”. Njih upotrebljavaju i njima upravljaju vanjske pravne osobe radi pružanja usluga koje zatražimo kako bismo poboljšali naše usluge i iskustvo korisnika prilikom pregledavanja naše web stranice. “Kolačići trećih strana” uglavnom se upotrebljavaju kako bi se pribavila statistika pristupa.

Kolačiće možete ograničiti, blokirati ili izbrisati s ove stranice u bilo kojem trenutku promjenom konfiguracije Vašeg preglednika putem dolje naznačenih koraka:
  • Kolačići se obično konfiguriraju u izbornicima “Osobne postavke” ili “Alati”. 
  • Pogledajte izbornik “Pomoć” u samom pregledniku.
Ukoliko želite saznati više o kolačićima i kako oni funkcioniraju, možete se više informirati na www.allaboutcookies.org i www.youronlinechoices.eu.

PRIMJENJIVOST
Pravila Privatnosti zadnji puta su uređivana u rujnu 2021. godine.
 
Copyright © 2024. Collectiv | Jewelry shop, Sva prava pridržana
Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.