Njega nakita

Kako bi vaš nakit izgledao kao nov, važno je da slijedite upute za njegu prikladne za materijal od kojeg je vaš nakit izrađen. COLLECTIV nakit je trenutno dostupan u materijalima uključujući srebro 925, nehrđajući čelik 316L, najlon, mat crni nehrđajući čelik i titan. Preporučena njega nakita temelji se na materijalima koji se koriste u proizvodnji.

Ponosite se svojim nakitom i želite ga pokazati. Bez obzira nosite li svoje komade svaki dan ili ih spremate za posebne prilike, mogli biste primijetiti da je s vremenom vaš nakit izgubio dio svog sjaja.

Srećom, svojim komadima možete vratiti njihov izvorni sjaj i sjaj. Od čišćenja i pohranjivanja nakita kod kuće do nošenja sa sobom na putovanje, znamo da vam je stalo do vašeg prstenja, ogrlica, naušnica i narukvica.
Slijedite naše savjete za njegu nakita u nastavku kako biste saznali koji su najbolji načini za održavanje svojih najizvrsnijih komada.
Jednostavni načini da održite svoj nakit u svom najboljem sjaju:

  • Uklonite nakit kada se kupate, vježbate ili čistite. Uvijek izbjegavajte višak vlage i ne zaboravite svoje komade pravilno pohraniti u hermetički zatvorenu posudu kada ih ne nosite.
  • Normalno je da metal oksidira (ili mijenja boju) s vremenom i izlaganjem elementima, ali kontakt s tekućinom ili drugim tvarima može ubrzati ovaj proces.

DRAGO KAMENJE

Drago kamenje: Dragulji osim čistih dijamanata zahtijevaju malo dodatne njege. Neki mogu reagirati s amonijakom, pa je najbolje koristiti blagi sapun za suđe ili ih odnijeti stručnjaku. Prema opalima postupajte kao s biserima jer su i oni mekši dragulj. Nježno očistite blagim sapunom za suđe i mekom četkom. Sve naše drago kamenje je visokokvalitetno prirodno mineralno kamenje koje može biti osjetljivo i slomljeno ako se ne brine pravilno.

ZLATNA VERMEIL I PLATING

Platina: Poput čistog zlata, ovaj materijal neće potamniti. Platina se još uvijek može ogrebati, iako se s vremenom neće istrošiti. Obradite ovaj metal sapunom i vodom i odnesite ga profesionalcu na poliranje ako želite da vaš predmet ima svoj izvorni sjaj. Treba izbjegavati trljanje alkohola i sredstva za dezinfekciju ruku, samo ih treba nježno čistiti toplim sapunom i vodom.

KRISTALNI NAKIT

Sav modni nakit Collectiv tradicionalno je izrađen i stoga vrlo nježan. Metal je pozlaćen, a svaki kristal je individualno postavljen. Kao rezultat toga, potrebna je posebna njega. Molimo slijedite dolje navedene savjete.
• Čuvajte svoj nakit u originalnom pakiranju ili mekanoj torbici kako biste izbjegli ogrebotine.
• Često polirajte svoj nakit mekom krpom kako biste zadržali njegov izvorni, sjajni izgled.
• Uklonite nakit prije pranja ruku, plivanja i/ili nanošenja proizvoda (npr. parfema, laka za kosu, sapuna ili losiona) jer to može oštetiti metal i uzrokovati promjenu boje i gubitak kristalnog sjaja.
• Nakit oblačite zadnji, a skinite prvi kad se svlačite.
• Izbjegavajte kontakt s vodom.
• Izbjegavajte čvrsti kontakt (tj. udaranje o predmete) koji može izgrebati ili okrhnuti kristal.
 

STERLING SREBRO

Odabrano zbog svoje snage i ljepote, srebro od sterlinga može vam dati životni sjaj ili samo po sebi stvoriti lijepu patinu. Kako biste zadržali izvorni sjaj i sjaj vašeg nakita od sterling srebra, morate ga pravilno čuvati i čistiti.

Srebro: krpom za čišćenje nakita nježno protrljajte komad, a nakon toga isperite toplom vodom. Slijedite to tekućim sredstvom za čišćenje posebno za srebro ako vaši predmeti imaju pretjerano tamnjenje. Pazite da srebro marljivo sušite jer ako ga ostavite mokrom, može doći do tamnjenja.

Metal koji se najčešće koristi za izradu preostalog sadržaja mješavine sterling srebra. Dodatak bakra čini srebro tvrđim, ali također znači da će srebro lakše tamniti. Tamnilo se s vremenom razvija i počinje kao žuta nijansa i na kraju, crni talog na površini srebra.

Kako biste spriječili prirodni proces tamnjenja, preporučamo da svoj nakit od sterling srebra pohranite u krpe ili vrećice otporne na tamnjenje, koje usporavaju tamnjenje. Čuvajte svoj nakit od sterling srebra na hladnom i suhom mjestu i odvojeno od drugog nakita koji bi mogao uzrokovati ogrebotine. Preporučujemo da svoj nakit čistite krpama za poliranje koje su posebno formulirane za nakit od sterling srebra.

NAKIT OD NAJLONA

Najlonski materijal koji se koristi u komadima COLLECTIV otporan je na toplinu do 80ºC / 176ºF stupnjeva. Više temperature mogu značajno promijeniti svojstva materijala. Crveni i crni najlonski dijelovi su obojeni pa preporučujemo izbjegavanje dugotrajnog izlaganja jakoj sunčevoj svjetlosti jer bi boja mogla izblijedjeti.

Iako je najlonski materijal prilično čvrst i može se savijati, predlažemo da svojim najlonskim nakitom rukujete pažljivo, kao i sa svakim drugim nakitom.
 

NEHRĐAJUĆI ČELIK

Odabrani komadi Lumitoro dostupni su u nehrđajućem čeliku s broncom i mat crnom nehrđajućem čeliku.

Iako koristimo nehrđajući čelik natopljen broncom, on ostaje otporan na tamnjenje zahvaljujući posebnom premazu koji se nanosi. Nakit od nehrđajućeg čelika ne grebe se lako, ali je sklon grebanju. Stoga preporučamo odvojeno pohranjivanje nakita od nehrđajućeg čelika, npr. ne pohranjujte naušnice zajedno.

Imate nekoliko mogućnosti kada je u pitanju čišćenje vašeg nakita od nehrđajućeg čelika. Uvijek čistite zrnom nasuprot kružnim pokretima.

1. Za čišćenje deterdžentom pomiješajte malo sapuna za ruke ili posuđe s toplom vodom, namočite nakit na nekoliko minuta i upotrijebite meku četku za ribanje. Očistite i osušite krpom od mikrovlakana.
2. Za dublje čišćenje koristite 'običnu' pastu za izbjeljivanje zuba i mekanu krpu. I opet, slijedite zrno svog komada.
3. Koristite sredstvo za čišćenje nehrđajućeg čelika ili krpu za nakit i nježno obrišite svoj komad.
4. Odnesite ga profesionalcu.

Nadam se da vam je ovo barem malo pomoglo. Uživajte u COLLECTIV nakitu, i ne zaboravite na brigu o

Copyright © 2024. Collectiv | Jewelry shop, Sva prava pridržana
Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.